Компанията Corsair може да бъде продадена за $500 млн

Corsair Components може да бъде продадена в скоро време. Това съобщава Reuters като се позовава на осведомени източници.

Corsair Components е американски производител на геймърско оборудване и периферия, основан през 1994 г. Компанията произвежда модули оперативна памет, захранване, корпуси, SSD дискове, геймърски клавиатури и мишки, и др.

Интерес към Corsair Components има частната инвестиционна компания EagleTree Capital. Преговори по сделката вече се водят. В нея могат да вземат участие и финансовите конгломерати Goldman Sachs, Macquarie Group, BNP Paribas и Societe Generale. Впрочем, нито един от потенциалните участници в сделката не е потвърдил тази информация.

В същото време осведомени източници уточняват, че ако тази сделка се състои, компанията Corsair Components ще бъде продадена за около 500 милиона долара или малко повече. Към момента президент и изпълнителен директор на Corsair Components е Анди Пол, един от основателите на компанията. Фирмата е базирана във Фримонт, Калифорния.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *