Ataribox: снимки и малко подробности за новата конзола

За първи път Atari намекна за новата конзола Ataribox по време на изложението E3 2017 – компанията обещава да пусне “изцяло нов продукт”. Тогава Atari публикува на YouTube кратък видеоклип, от който става ясно, че корпусът на системата, както при Atari 2600, ще е направен от дърво или негова имитация. Досега други подробности за конзолата нямаше.

Сега Atari е разпратила на феновете писма, в които споделя, че иска да създаде “нещо ново, което обаче ще запази традициите и ще привлече старите и новите поклонници на Atari”. Компанията публикува изображения на Ataribox, които още веднъж доказват, че дизайнът на устройството е вдъхновен от дървените вложки на легендарния предшественик. Ataribox има ребристи линии, задната част се извисява над предната, а предният панел може да бъде стъклен или дървен. Конзолата е снабдена с SD, HDMI и USB портове. Компанията ще предложи две версии на системата – дървена и черно-червена.

На новата конзола на Atari ще могат да се стартират не само най-новите игри, но и класическите. Компанията засега не споделя информация за цената, датата на премиерата и характеристиките на Ataribox.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *