Опасни неща, които хората правят в автомобилите си

 

Покупката на нов автомобил е стъпка, която трябва да се направи с мисъл. Без значение дали новата кола е купена с кредит, старата е продадена на фирма за изкупуване на автомобили или е пусната за продажба, онлайн, тръпката от притежанието на новата кола е незаменима.

Реално един автомобил е нещо като подвижен дом, в който трябва да има уют и комфорт. Но това не означава, че в колата може да се прави всичко това, което и в жилището. Ето няколко лоши навика, които много хора имат.

Съхраняване на ненужни предмети

Някои хора се отнасят към колата си като към склад. Особено ако има големи предмети на задната седалка, които могат да блокират видимостта или багажникът е пълен с какво ли не, и в случай на спешен случай, не може да се намери  нищо.

Хранене

Почти всеки е ял или пил зад волана в един или друг момент. Но дори и уж безобидното отпиване на чаша кафе или вода, или отхапване от сандвича може да предизвика инцидент, ако водачът откъсне очи от пътя.

Използване на слушалки

Музиката по време на пътуване не е проблем, но използването на слушалки не е най-доброто нещо, което шофьорът може да прави, докато кара. Истината е, че слушалките намаляват бдителността като филтрират други шумове. Изключение за слушалките е само, когато се налага разговор по телефона.

Силна музика със спуснати прозорци

Слушането на силна музика със спуснати прозорци в колата е потенциална опасност за разсейване. Подобно на слушалките, шофирането със силна музика отвлича вниманието на шофьорите да чуват звуците около тях.

 

Гримиране

Фокусирането върху нещо различно от шофиране означава, че водачът е разсеян и по-податлив на инциденти. Гримирането по време на шофиране, например, удвоява времето за реакция, необходима на шофьора, за да спре. Освен това много жени така настройват огледалата си, за да се видят, докато се гримират, което означава, че не го използват по предназначение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *