Грешки, които много хора правят при продажба на автомобила си

 

В желанието си да продадат автомобила си бързо, много хора се чувстват объркани и не знаят откъде да започнат, какви стъпки да предприемат и как да процедират, за да постигнат успешна сделка.

На първо място е важно да се каже, че една продажба не винаги трябва да е свързана с главоболия и разправии. Много по – лесен и безболезнен начин за сделка е, ако продавачът се обърне към фирма за изкупуване на автомобили и получи от тях оферта, без значение на марката, стига колата да е произведена след 2010 година.

Ако човек реши обаче сам да продава, често  прави грешки, за които след това може да съжалява.  Много собственици пренебрегват добрата визия, а целта е когато купувач се появи, за да види колата ви, да хвърли един поглед и да каже: „Изглежда страхотно!“

Разбира се, не е нужно да се поправя всяка малка вдлъбнатина и драскотина, но измиване и почистване с прахосмукачка, изхвърляне на ненужните вещи, натрупани вътре, е достатъчно.

Добре е да се обърне специално внимание на всички подробности, които потенциалният купувач ще види, когато се приближи до колата, отвори вратата и седне на мястото на водача.

Друг пропуск е, че продавачът не прави реклама, която да продава. Хубавите снимки, по възможност повече, ще изградят доверие в съзнанието на купувача и ще направят колата да се откроява от другите употребявани автомобили. Добре е колата да се заснеме, паркирана на хубаво място непосредствено след залез слънце, за най-добра светлина. Опитните продавачи също включват снимки на одометъра (за да покажат текущия пробег), гумите (за да покажат дълбочината на протектора) и двигателя.

Повечето реклами предполагат основната информация за употребявания автомобил като година, марка, модел, пробег и цена. Така че в текста на рекламата не трябва да се повтарят тези подробности. Вместо това е хубаво да се даде допълнителна информация като опции, добавки и всякакви специални подробности за колата, които не са очевидни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *