Кой е най-добрият начин за изолиране на гаражни врати

 

За висококачествената изолация на гаражни врати, съвременният пазар на материали за запазване на топлината ще даде широко поле за избор. Най-добре е да изберете традиционна изолация, като пенополистирол, екструдирана пенополистирол и разпенена полиетиленова пяна.

Тези три изолационни материала ще си свършат добре работата. По-долу ще разгледаме всяка опция поотделно – свойствата и поетапния процес на полагане на топлоизолатора върху повърхността на вратата.

гаражни врати от Логел ООД

Някои може да се чудят защо каменната вата не е спомената. Много е просто, по-добре е да не използвате този материал за изолация на гаражни врати, въпреки че много хора го правят. Минералната вата има способността да абсорбира добре влагата. И тъй като гаражът е място, където редовно нивото на влажност ще надвишава нормалния индикатор, като по този начин допринася за концентрацията му в тази изолация, която губи свойствата си от това.

Допълнителна изолация на гаражни врати

В допълнение към полагането на изолация има няколко начина, които ще помогнат за намаляване на изтичането на топъл въздух навън, като по този начин създават комфортна вътрешна среда.

Това са обикновени завеси, не същите като в апартамента, но изработени от плътен материал, който поддържа студа добре и не го пуска веднага в стаята. Изграждането им е много лесно – първо издърпайте стоманена нишка или тънко въже и върху нея с помощта на пръстени, прикрепени към плътен материал, например брезент, след това закачете платното. Това е полезно за онези, които често отварят портата или поради обстоятелства едното крило трябва да е отворено.

На първите етапи на изграждане на гараж или инсталиране на порта, много собственици на автомобили не вземат предвид, че през малка дупка се отделя по-малко топлина, отколкото ако портата се отвори напълно или частично. Тоест, по-добре е да построите малка врата в портата , тогава не е нужно да я отваряте към целия гараж, за да вземете например инструмент като чук за забиване на пирони. Ето защо, когато поръчвате порта, помолете да направят отделни врати.

Можете допълнително да изолирате фугите между портата и стената, както и да поставите перваз, така че топлината да се изпарява по-малко през пукнатините. Винилов материал с подходяща дебелина и размер ще работи добре за това . Прикрепете винилова лента около краищата на фугите, където се образуват празнини с пирони или монтажно лепило. Това ще създаде допълнителна бариера пред топлинните загуби. За още информация посетете уеб сайта на вратите logel.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *