Добра идея ли е да шофирате до работното си място?

Пътуването е страхотно под всякаква форма. Гледката, приключението и най-важното чувството за свобода е несравнимо. Някои хора предпочитат да пътуват с кола, докато други предпочитат да използват други видове транспорт, които включват – влак, автобус, велосипед и други. Обикновено тези, които не обичат да пътуват в градския транспорт и предпочитат да пътуват сами, избират кола пред всеки друг вид транспорт. 

Всичко в света има своите плюсове и минуси и ако искате да вземете най-доброто решение, трябва да вземете предвид доброто с лошото. Ето някои предимства и недостатъци на пътуването с кола. Като преди всяко по-дълго пътуване, е задължително да направите проверка на кола.

Предимства:

Гъвкавост – едно от най-значимите предимства на пътуването с кола е гъвкавостта. Можете да спрете където пожелаете, да минете по която улица искате, стига да стигнете навреме до работното ви място. Освен това, пътуването с колата ви позволява да вземете децата си, партньора или други членове на семейството със себе си.

По-добри гледки – с колата имате възможност да се насладите на фантастични гледки. Докато пътувате с градския транспорт, винаги сте заслепени от тълпата и суматохата, която те носят със себе си. 

Недостатъци:

Разстояния – пътуването с кола е отлично, особено когато пътувате на кратки разстояния. Дългите пътувания обаче са много уморителни и в същото време отнемат време. Най-лошото е задръстванията и улиците, пълни с превозни средства, безотговорни шофьори и неочаквани пешеходци.

Лошо време – то може да окаже сериозно влияние върху пътуването ви. Трябва да сте внимателни и да пътувате с подготовка, ако не искате да развалите целия си ден. Дупките и хлъзгавите пътища са вашите врагове.

Скрити разходи – Пътуването с кола не е най-евтиният вариант. Трябва да правите значителни разходи за гориво, техническа поддръжка и т.н. Ако пък и трябва да плащате за паркинг всеки ден, сметката ще ви излезе доста солена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *