Най-лошите навици по време на шофиране

Независимо дали в момента се научавате да шофирате или карате автомобила си от години, в даден момент разбирате, че не всички шофират точно така, както са били научени първоначално. Всеки водач в крайна сметка развива свои собствени навици и, за съжаление, не всички от тях са полезни.

Безхаберието може да доведе до ужасяващи инциденти, погубени хора, съдебни дела за обезщетение при смърт при катастрофа и много, много тъга.

Навиците не се прекъсват бързо и с лекота, но първата стъпка е разпознаването на проблема. Ето няколко неща, които в никакъв случай не трябва да правите, докато сте на път.

Без високи скорости

Не участвате във филма „Бързи и яростни“. Може да е вълнуващо да ускорите шофирането си,  но това може да доведе до голям и фатален сблъсък.

Помнете, че функциите за безопасност на вашето превозно средство, като въздушните възглавници например, са сертифицирани да бъдат ефективни при определени скорости. Така че, когато ускорявате, не само понижавате времето за реакция при потенциални инциденти, но и намалявате ефективността на системите за безопасност на вашата кола.

Разсейване

Ако за управлението на превозно средство са необходими и двете ръце, в него определено трябва да участва и мозъкът ви. Разсеяното шофиране е налично при всяка дейност, която отнема фокуса на водача от пътя: ядене, изпращане на текстови съобщения и други.

Дръжте волана през цялото време с две ръце.

Шофиране в грешната лента

Случва се понякога да се намирате в грешната лента. Да, възможно е да се объркате или да не знаете района, в който шофирате, но така вие обърквате и всички други хора и им пречите.

Прочетете пътните знаци и вашата навигация, за да се уверите, че сте в правилната лента.

Каране през локви

Този навик е особено неприятен за пешеходците. Всички ние сме били жертви поне веднъж на опръскване от невнимателни и невъзпитани водачи. Не го правете!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *