Късата пижама – провокационен дизайнерски тренд

Късата пижама е привилегия на добре сложените девойки и млади жени. На по-възрастните жени пижама с шорти и топ не би изглеждала добре. Късата пижама е по-скоро провокация на дизайнерите, отколкото комфортна дреха за сън. Впрочем такива модели в днешния моден сезон са особено популярни. Те правят стройните крака още по-стройни. А горната част придава известна доза загадъчност. Преди всичко, това е свободна блуза или риза с дълъг ръкав, топ или туника с колан. При избора оказва значение личното предпочитание.

Най-кокетно късите пижами изглеждат в трикотаж и вискоза. Материали, които позволяват на дизайнерите да експериментират с цветовете, да разработват ярки, свежи решения. Даже една от рекламите на известна марка звучи така:“Искате да се събудите сутринта във великолепно настроение? Подарете си къса пижама в цвета на ободряващ портокалов фреш или освежаващо мохито, или с цвета на любим букет!“. И, за предпочитане, да е от памучен трикотаж – страшно лек, комфортен, устойчив при пране.

Добре изглеждат и късите модели от висококачествен памук и тънък лен. Също и муселин, който е изготвен от атласни нишки и в готовото изделие изглежда по-добре от натуралната коприна. Късите пижами от муселин изискват благородни цветове, като допустими са меките нюанси на прасковено, жълто и тюркоазено.

И, разбира се, извън всякаква конкуренция е натуралната коприна. Тази скъпо струваща тъкан може да превърне и най-семплия модел в изтънчено и стилно изделие.

Късите модели са разнообразни по стил. Спортните натури, романтичните красавици и даже „вечните деца“ ще намерят своя модел в цялото разнообразие. И не забравяйте! Късите пижами с анимационни герои, с ярки апликации на цветя,  пеперуди и звезди са хит сред момичетата от 5 до 35 години.

Много от късите пижами имат специално секси звучене. Те са с красиво подчертана линия на гърдите и талията. Ушити са от тънки тъкани като сатен, вискоза, коприна, модал. Украсени са с дантела, с декорации от прозрачна мрежа или атлас. Топ с тънки презрамки и къси шорти – това е съблазняващият модел пижама. При него преобладават традиционно черно, бяло и червено. Интересни са и късите пижами в неочаквани разцветки, с необичайни принтове. Изкушаващият образ може да се постигне в модел от изящна коприна в източен стил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *