Нараства търсенето на услуги за изработка на уебсайт

Уеб дизайнът е сред най-популярните дигитални услуги и определено има защо. През последните години изработката на уебсайт е задължително условие за онлайн присъствието на един сериозен бизнес. Дори малки фирми и самонаети специалисти вече разполагат със свой сайт.

Пандемията оказа влияние върху тези процеси, но далеч не е единственият фактор и те със сигурност бяха започнали много преди нейното обявяване. Неотдавна на събитие за публикуване на доклад пред Общото събрание на ООН беше посочено, че тенденцията към електронна търговия вероятно ще продължи по време на възстановяването от COVID-19.

„Трябва да осъзнаем предизвикателствата и да предприемем стъпки в подкрепа на правителствата и гражданите, тъй като те продължават да възприемат нови начини на работа“ – бяха изводите от официалните лица тогава. „Бизнесът и потребителите, които успяха да „преминат към цифрови технологии“, помогнаха за смекчаване на икономическия спад, причинен от пандемията.“

Изводите са ясни – изработката на уебсайт не просто помага на вашия бизнес, а може да спаси световната икономика. Наличието на повече сайтове, онлайн магазини и мобилни приложения ускори цифровия преход, който ще има трайно въздействие върху нашите общества и ежедневие.

От ООН отчитат силното навлизане на електронната търговия в регионите, като потребителите в развиващите се икономики правят най-голям преход към онлайн пазаруване. Онлайн пазарът Mercado Libre в Латинска Америка например е продавал два пъти повече артикули на ден през второто тримесечие на 2020 г. в сравнение със същия период на предходната година. А африканската платформа за електронна търговия Jumia е отчела 50% скок на транзакциите през първите шест месеца на 2020 година.

От 3D Web Design можете да поръчате качествен онлайн магазин с ниски цени – те дори го класират в Google, което е гаранция за успехът ви.

Друг пример е делът на онлайн продажбите на дребно в Китай, който е нараснал от 19,4% на 24,6% между август 2019 г. и август 2020 година. Докато в Тайланд изтеглянията на приложения за пазаруване скочиха с 60% само за една седмица през март 2020 година.

Тенденцията е ясна – развиващият се свят догонва развитите икономики по степен на използване на електронна търговия и други инструменти на дигитализацията. Или с други думи – независимо в коя страна по света се намирате, в кой икономически бранш работите и в коя държава искате да продавате – силното дигитално присъствие е задължително за бъдещото ви развитие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *