Смарт мониторите на LG за 2023 не се нуждаят от връзка с компютър

Новите 31.5- и 27-инчови LG SMART монитори имат изключителни IPS екрани, вградени функции за дистанционна работа и система за куриране на съдържание

 

LG разкрива своята най-нова серия LG SMART Monitor (модели 32SR50F и 27SR50F). Универсалните нови 31,5- и 27-инчови монитори не изискват връзка с компютър и са идеални за повишаване на продуктивността. Освен с усъвършенстваните IPS дисплеи, които осигуряват истински цветове и силен контраст, LG SMART мониторите разполагат с платформата LG webOS 23, която осигурява повече удобство за дистанционна работа и стрийминг на любимите предавания, спортни събития или музика.

Ярките и точни изображения, които новите монитори създават, помагат на съдържанието да оживее, като в същото време подобряват преживяването на потребителите при участие в конферентни разговори, работа с документи или търсене в интернет. Със своя 3-странен, почти безрамков дизайн, 27-инчовият модел представя елегантен, минималистичен външен корпус, който може да подобри атмосферата в дома и да засили усещането за потапяне.

Оборудвани с webOS 23, най-новите LG SMART монитори предлагат впечатляващо удобство. Модели 32SR50F и 27SR50F осигуряват лесен достъп до персонализирани предложения за филми, сериали или музика в приложенията на стрийминг доставчиците, директно от началния екран, както и персонализирани профили за спорт – с персонализирани карти за спортни услуги – които улесняват потребителите да следят лесно любимите си спортове. LG SMART мониторите помнят кои са любимите лиги и отбори на потребителите и им изпращат съобщение при предстоящи игри, предоставяйки и актуален график и ключови статистики. Включена е и функцията LG Mood Music, която служи като личен диджей, подбирайки плейлисти въз основа на музикалните предпочитания на потребителя.

Удобно решение за работещите от вкъщи, тези монитори идват с вграден LG Home Office софтуер, който поддържа различни програми за продуктивност, включително Microsoft 365 и Google Calendar. LG SMART мониторите помагат за допълнителното подобряване на процеса на работа и премахват напълно необходимостта от включване към компютър, позволявайки на потребителите лесно да споделят съдържание от своите смарт устройства чрез AirPlay 2 и Miracast. Новите монитори могат да функционират и като интелигентни домашни хъбове, тъй като поддържат LG ThinQ Home Hub, който позволява на потребителите да наблюдават и управляват своите домакински уреди от едно място. Чрез приложението ThinQ модели 32SR50F и 27SR50F могат да се свързват с различни IoT – съвместими домакински уреди като хладилници и перални машини.

„Серията монитори LG SMART е създадена с фокус върху удовлетворяването на персоналните и уникални потребителски предпочитания,“ сподели Сео Йонг-джае, старши вице-президент и ръководител на IT business unit в LG Electronics Business Solutions Company. „В бъдеще LG планира да представи нови SMART монитори, които ще могат да удовлетворят още по-широк кръг от нужди, свързани с начина на живот.“

Планирано е новите LG SMART монитори да се разпространяват на ключови пазари в Северна Америка, Европа, Азия, Близкия Изток и Южна Америка, като навлизането на пазара стартира от САЩ през ноември. 

 

Ключови спецификации:

 

  LG SMART монитор

(32SR50F)

LG SMART монитор

(27SR50F)

Размер / Резолюция Размер на екрана 31.5-инча 27-инча
Резолюция FHD (1,920 x 1080) FHD (1,920 x 1080)
Графика Дисплей IPS IPS
Цветова гама (станд.) sRGB 99% NTSC 72%
HDR HDR 10 HDR10
Честота на опресняване /

Време за реакция

60Hz / 8ms 60Hz / 14ms
Интерфейс

 

USB Type-C
HDMI O (x2) O (x2)
USB 2.0 O (x2) O (x2)
Wi-Fi O O
Bluetooth O O
Високоговорители 5W (x2) 5W (x2)
Смарт функции / услуги Операционна система webOS 23 webOS 23
Microsoft Office O O
Гласов асистент LG ThinQ, Alexa LG ThinQ, Alexa
Споделяне на съдържание AirPlay 2 / ScreenShare AirPlay 2 / ScreenShare
Аксесоари HDMI / White Remote

Control

HDMI / White Remote

Control

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *