Huawei с нова концепция за съхранение и защита на данни само с флаш памет

Бъдещите системи за съхранение и защита имат за цел да бъдат изградени с управление на метаданни, интензивна обработка и ниска консумация на енергия

 

 На Форума за иновативна инфраструктура за данни през 2022 г. Huawei предложи иновативна концепция за тяхното съхранение, наречена изграждане на надеждна основа, която съхранява различни приложения за данни.

За да има непрекъснато устойчиви и производителни фундаментални технологии за запазване им, компанията обяви, че ще даде приоритет на разработването на отделени архитектури за съхранение на данни-изчисления и двигатели за ускоряване на разнообразни приложения. Такива решения ще бъдат идеални за подпомагане на предприятията да ускорят цифровата трансформация и да се справят с разнообразни приложения за данни.

Тъй като обемите на данни продължават да нарастват експоненциално, технологиите за съхранение се борят да не изостават. Има четири основни предизвикателства пред индустрията за съхранение на данни и ще са необходими иновативни екологични решения за повишаване на енергийната ефективност.

За да се справят с разнообразните приложения за данни, ориентираните към бъдещето системи за съхранение се очаква да бъдат съхранени по постоянен начин и същевременно да осигуряват начин за изграждане на инфраструктура, която съчетава слой за запазване с двигател за ускоряване на новите допълнения. Благодарение на тях приложенията за изкуствен интелект, които произвеждат масови данни, продължават да се развиват. И така бъдещите системи за съхранение трябва да бъдат изградени с управление на метаданни и интензивна обработка, за да се формират разнообразни двигатели за ускоряване на приложенията, като се подобри ефективността на обработката от край до край до 10 пъти и значително се повиши потребителското преживяване и оперативната ефективност.

Над 90% от целия капацитет за съхранение в един изцяло флаш център за данни ще се използва от твърдотелни дискове (SSD) – носители с висока плътност, надеждност, ниска латентност и ниска консумация на енергия, които са идеални за основните услуги, както и за новите бизнес услуги и приложения. По време на събитието Huawei обяви пълния си списък с модернизирани продукти за съхранение и защита на данни за предприятия.

Модернизираните продукти предлагат: система за съхранение на данни, която предоставя активни решения за възстановяване след бедствия (DR), както за SAN, така и за NAS, като по този начин се осигуряват ефективни и надеждни услуги за бази данни и приложения за виртуализация; 30% по-бързо планиране и внедряване на ресурсите, като ще бъде поддържано споделянето на данни между възли и разширяване на приложенията по заявка без копиране; висока пропускателна способност; набор от инструменти за консолидиране на съхранението в центрове за данни през целия им жизнен цикъл.

Питър Крут, главен технически директор на Huawei Europe FSI (Financial Services Industry), заяви„Huawei ще продължи да въвежда иновации при съхранението на данни въз основа на технологичните пробиви и изискванията на клиентите. Целта ни е да помогнем на клиентите да изградят изцяло флаш центрове за данни, като осигурим ускоряване на данните, иновации в областта на данните и екологични и нисковъглеродни възможности за повсеместни услуги.“

Питър Крут изнася ключова реч

Системата NAS предлага водеща в индустрията производителност с винаги включено обслужване и отлична защита на непокътнатост на данните за типични файлови сценарии. Глобалната разпределена файлова система осигурява 30% по-висока производителност на NAS от еталонния продукт в индустрията.

Тъй като предприятията непрекъснато ускоряват цифровата си трансформация, нововъзникващите приложения за данни постепенно се превръщат в производствени приложения и изискват по-висока надеждност на данните. Освен това разликата в жизнения цикъл на компютрите и данните расте, което изисква гъвкаво и независимо управление и стабилна поддръжка на изчислителните ресурси, както и тези на за съхранение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *